Muziek tijdens je bruiloft feest, waar kies jij voor?

audience-1853662_640

Het dak moet er natuurlijk af op het feest der feesten! Voetjes van de vloer en de heupen los op jullie bruiloft, dus tijd om een leuke band te boeken. Breng genoeg sfeer erin en je gasten gaan gegarandeerd te porren voor een dansje.

Welke mogelijkheden zijn er voor een dansfeest?

 • Diner dansant
  Dineren en tussen de gangen door dansen: het beste van twee werelden! Dit geeft je tevens de mogelijkheid om na de dans aan een anders tafel plaats te nemen waardoor je de kans krijgt met meerdere gasten te praten. Zie ook mijn vorige blog over de tafelschikking.
 • Feest met entertainment
  Het dansen wordt bevorderd door entertainment. Wat veel voorkomt, is een saxofonist. Maar ook leuk zijn danseressen, een mini-salsaworkshop of een korte karaokeronde.
 • Feest met band
  Live muziek is perfect om op te dansen! Bekijk verschillende bands voordat je een keuze maakt. Jullie weten vast wat er aanslaat bij jullie gasten. Houd er wel rekening mee dat een band een hogere investering is dan een DJ. Bij een band zijn nou eenmaal meer mensen nodig. Voordeel is dat je de band kan kiezen met een speciaal genre om jullie thema helemaal uit te laten blinken. Let wel op dat je de band naar keuze op tijd boekt!
 • Feest met DJ
  Een DJ weet ook goed wat aanslaat bij de gasten en hoe hij/zij ze aan het dansen krijgt en je kan van te voren af spreken welke nummers wel of niet gedraaid kunnen worden! Ook kan je de gasten erin betrekken door verzoeknummers aan te laten vragen. Al zijn de meeste DJ’s allround is het belangrijk dat je zelf goed weet wat jullie willen en op basis daarvan een Bruiloft DJ boekt.
 • Feest met band & DJ
  Vinden jullie het feest een super belangrijk onderdeel van jullie bruiloft? Waarom huur je dan niet een band én DJ in? Deze combinatie zorgt voor afwisseling. Het kan niet anders dan dat iedereen de hele avond aan het dansen is!

Welke muziek past bij welke sfeer?

Bohemian en Beach bruiloft

Heb jij een bohemian bruiloft? Kies dan voor een zomerse en zwoele setting, zoals een Gipsy band of duo. Zij staan net zo graag als jullie op blote voeten!

Woodie wedding

Voor een bruiloft met veel hout kun je voor een band kiezen met veel houten instrumenten, zoals een duo met contrabas, zang en gitaar of viool voor de liefhebbers.

Grote bruiloft

Bij een big wedding hoort ook een big band. Dat wordt een band met blazers? Blow me away!

Klassieke bruiloft

Hebben jullie een klassieke bruiloft, maar wil je niet meteen voor klassieke muziek gaan? Kies dan voor een jazz band. Heel stijlvol en tijdloos, perfect voor een borrel.

Kleine en intieme bruiloft

Houden jullie je bruiloft lekker klein en intiem? Hierbij past een solo artiest of duo met persoonlijke nummers.

Club & House

Word jullie bruiloft modern en wil je iedereen aan het dansen krijgen? Kies voor een DJ met zang & saxofoon.

Basic

Willen jullie niet te uitgesproken zijn, maar wel een onvergetelijk feest geven? Kies dan voor een pop band.

Allround

Lopen jullie muziek wensen uiteen, komen jullie er samen niet uit of willen jullie de gasten de mogelijkheid geven de muziek uit te kiezen? Kies dan voor een DJ. Daar kun je alle kanten mee op en hij is zelfs te combineren met live muziek.

Praktische zaken kunnen ook helpen de keuze te maken. Vergeet dit niet mee te nemen! Hoeveel ruimte is er op de feest locatie? Hoeveel budget is er? Hoeveel tijd is er? Is de band die jullie willen wel beschikbaar?

Waar moet je aan denken bij het trouwfeest?

Opwarmertje

Je kan niet verwachten van iedereen dat ze na het diner direct staan te springen om te gaan swingen. Je moet ze wel een klein handje helpen. Daarom is het handig om te beginnen met een DJ die met een paar ‘gouwe ouwe’ de mensen een zetje richting de dansvloer geeft. Of start met jullie openingsdans, de DJ kan daarna iedereen uitnodigen de dansvloer op te komen. Nog een idee creëer een flashmob, ondanks dat het is ingestudeerd komt de rest vanzelf aansluiten en staat de dansvloer binnen een mum van tijd vol.

Overleg de setlist met de band

Kies je voor combinatie DJ en live band, dan kan na het opwarmertje van de DJ, de band beginnen. Een perfecte timing voor de openingsdans, want die is op live muziek toch het mooist. Ben je nog op zoek naar muziek voor de openingsdans, je leest er hier over, in een van mijn vorige blogs. Stem zowel met de DJ als de band de setlist goed door zodat ze niet per ongeluk hetzelfde willen spelen. Het zal je maar gebeuren dat de DJ begint met jullie openingslied, dat zou een flinke domper zijn.

Zorg voor een goede lichtset

Je zou dit maar zo kunnen vergeten, maar het is bijna net zo belangrijk als de band en DJ zelf. Goede verlichting die de muziek tot leven laat komen. En vergeet ook niet te zorgen voor een mooie lichtstraal op jullie tijdens de openingsdans. De meeste Dj's hebben dit tegenwoordig in hun pakket zitten en kunnen, wanneer dit is toegestaan op de locatie, jullie ook voorzien van een rookmachine. Een heel speciaal effect tijdens de openingsdans!

Hoeveel decibel

Overleg met de locatie manager hoeveel decibel er uit de speakers mag knallen. Op een discussie tijdens het feest zit je namelijk niet te wachten. Wellicht is de locatie dan niet eens geschikt voor jullie trouwfeest. Je kan moeilijk aan de drummer vragen of hij wat zachter wil drummen. Gemiddeld produceert een band tussen de 95 en 100 dB.

Met deze puntjes op de I is een swingende avond bijna al gegarandeerd. Lekker de voetjes van de vloer en genieten maar!

Alternatieven voor het trouwfeest.

Houden jullie niet van feesten en krijg je het al warm als je alleen al denkt aan een openingsdans, dan doe je dat toch lekker niet? Er zijn genoeg leuke ideeën voor een sprankelende trouwdag, met alternatieven voor het feest.

Ben je bang dat er iets mist wanneer je geen feest geeft? Geen zorgen, een bruiloft zonder dansfeest kan juist hartstikke persoonlijk, compleet en feestelijk zijn.

Een lounge avond

Uitgebreid en in prettig gezelschap dineren met meerdere gangen; dat klinkt toch heerlijk? Omdat je diner uit meerder onderdelen bestaat, kun je gemakkelijk van plek wisselen en daardoor met iedereen even kletsen.

 

Avondvullend diner;

Ook avondvullend is een gezellige barbecue, een avond vol tapas of een lopend buffet tot in de late uurtjes. Op deze manier heb je lekker lang tafelen als hoofdonderdeel, in plaats van het feest. Bij mooi weer is het natuurlijk extra feestelijk om het buiten te doen aan lange tafels. Met de juiste cateraars en foodtrucks wordt het dan toch echt wel feestelijk. Tussendoor kun je gemakkelijk tijd vrij maken voor speeches en sketches, of denk aan de meisjes van het compliment; zij lopen tussen alle tafels door en schrijven aan al jullie gasten een kaartje vol aan complimenten, heb je meteen een leuk aandenken als bedankje! Op de achtergrond kun je bijpassende (live)muziek laten horen. Sluit jullie uitgebreide diner af met de bruidstaart of een kleurige sweet table.

Uiteten

Ook leuk, ga gezellig uit eten bij een sterrenrestaurant of bezoek een themarestaurant met entertainment. Zo is bijvoorbeeld een dinershow geweldig; een avond vol culinaire, muzikale en visuele verrassingen.

Tip! Wil je het diner niet als hoofdonderdeel van je bruiloft, denk dan aan een ander uitje met je dierbaarste vrienden en familie. Bowlen, een casino avond of een dagje dierentuin zijn allemaal opties voor een bruiloft die net even anders is dan anders.

Overnachting

Wil je geen feest, maar wel iets bijzonders voor je gasten? Een bruiloft met overnachting kan ervoor zorgen dat je de dag helemaal anders in kunt delen. Zo kunnen je gasten zich gemakkelijk tussendoor even opfrissen op hun kamer en heb je geen gaten in je programma.

Meld je aan voor de nieuwsbrief