De voordelen van een weddingplanner!

wedding

Vaak lees ik op Facebook de vraag of het waard is om een weddingplanner in te huren voor het organiseren van de bruiloft. Deze maand ga ik in op de voordelen ervan. Natuurlijk ben ik als weddingplanner groot voorstander en niet helemaal objectief. Toch stel ik voor verder te lezen, je eigen voordelen eruit te halen en vooral de misverstanden en het beeld wat menigeen heeft over een weddingplanner uit de wereld te helpen.

De voordelen van een weddingplanner...

Heb je even?

Hoe vaak betrap je jezelf er niet opaffiliatelink dat je zegt: "Gaat prima, lekker druk!" of “Ik kom nergens aan toe” of “Ik blijf bellen naar die leveranciers”. Het inhuren van een weddingplanner is tegenwoordig echt geen overbodige luxe. Het bespaart veel tijd, waardoor jij je kan bezig houden met zaken die je plezier geven. Je kunt namelijk zelf bepalen wat je uit handen geeft, van de complete planning tot alleen de saaie zaken. Daarnaast is het ook erg fijn dat er altijd iemand met bergen ervaring is om op terug te vallen.

Wat doet een

weddingplanner allemaal?

In een notendop ‘een weddingplanner zorgt ervoor dat jullie een onbezorgde tijd hebben naar en op de trouwdag’.

Nu uitgebreider….  Een weddingplanner; helpt, ondersteunt, adviseert en ontzorgt de bruidsparen bij het plannen van hun bruiloft en het maken van keuzes. Wij zijn jullie beste vriendin, Zijn er voor jullie als uitlaatklep, als sparringpartner, we bieden inzichten aan wanneer jullie voor een keuze staan. Uiteraard maken jullie, het bruidspaar, alle keuzes /  beslissingen! Het is daarom ook zo dat jullie contact met leveranciers en dan zeker de kennismaking super belangrijk is. En ook andersom de weddingplanner geeft graag de leverancier de kans om kennis te maken met het bruidspaar, hun kracht ligt namelijk bij hun product / dienst. Maar de afspraken inplannen, het heen en weer verkeer om tot het juiste aanbod van product / dienst te komen, overleg met de locatie naar alle mogelijkheden en evt. (meer) prijzen, dat kan je juist aan een weddingplanner overlaten.

We kunnen jullie van A tot Z assisteren, maar ook alleen helpen met bepaalde onderdelen; bijvoorbeeld het maken van het draaiboek en taken van de ceremoniemeester overnemen. Op jullie trouwdag zorgen we ervoor dat alles volgens planning verloopt en lossen we onverwachte situaties op.

Het inhuren van een weddingplanner zorgt ervoor dat jullie zorgeloos en met veel plezier naar de trouwdag toeleven en op de dag kunnen genieten en dat is wat jullie willen, toch?!

Taken van een weddingplanner

De taken van een weddingplanner kunnen erg uiteenlopen. Bij het organiseren van een bruiloft komt een hoop kijken en weddingplanners kunnen die zorgen van je overnemen. Maar wat is een weddingplanner eigenlijk en wat kan je van zo iemand verwachten?

Een weddingplanner is iemand die alles kan regelen wat met jouw bruiloft te maken heeft. Het vinden van de perfecte locatie tot het maken van het draaiboek en van de styling tot het bijhouden van de gastenlijst, een weddingplanner doet het allemaal! Hij of zij geeft je advies en helpt jullie mee met de voorbereidingen en organisatie. Daarnaast zorgen weddingplanners ervoor dat er geen details over het hoofd worden gezien. Door een weddingplanner in te huren kun je zorgeloos naar je bruiloft toeleven en je grote dag beleven!

Maar ook als je liever zelf de touwtjes in handen houdt, kan een weddingplanner inhuren een goed idee zijn. Je hoeft niet de hele trouwplanning uit te besteden. Je kunt ook alleen bepaalde onderdelen door de weddingplanner laten regelen. De dingen die jou niet liggen. Het is toch een luxe te weten dat bezig kan zijn met dingen waar jouw krachten liggen, waar je plezier aan beleeft!?

Diensten van (de meeste) weddingplanners

 • Adviesgesprek: Een weddingplanner kan jullie in adviesgesprekken informeren over bijvoorbeeld leveranciers en de feestplanning. Hierbij krijgen jullie advies voor het organiseren van de bruiloft waarna jullie zelf de onderdelen kunnen regelen en vastleggen.
 • Specifieke aspecten regelen: Daarnaast kan een weddingplanner specifieke aspecten regelen voor je bruiloft waar jij niet bekend mee bent. Bijvoorbeeld de trouw- en feest locatie en de catering of een draaiboek in elkaar zetten.
 • Alles regelen tot aan de trouwdag: Dit is bedoelt voor de bruidsparen die alles tot in de puntjes geregeld willen hebben vooraf aan de dag, maar op de trouwdag liever kiezen voor een vriend(in) die ceremoniemeester is.
 • Trouwdag van A tot Z plannen: Dit is hoe de meeste voor ogen hebben waar ze een weddingplanner voor inhuren. Het A-Z plaatje! Vanaf de start tot op de trouwdag als na de bruiloft regelen de weddingplanners alles voor je, zo hoef jij je nergens meer zorgen over te maken!
 • Samenwerkingen regelen: Weddingplanners hebben een uitgebreid netwerk in de trouwbranche waardoor zij leuke samenwerkingen bij leveranciers kunnen regelen voor jullie. Die ook nog eens binnen jullie budget vallen!
 • Ceremoniemeesterschap: Veel weddingplanners kun je ook inschakelen als ceremoniemeester. Super handig! Zo heeft je beste vriendin ook een super relaxte dag en kan ze optimaal genieten van jullie bruiloft.

7 voordelen van een weddingplanner

In Amerika kunnen de meeste bruiden niet meer zonder een weddingplanner, het is daar eigenlijk heel normaal. Ook bij ons zien steeds meer bruiden er de voordelen van in om een groot deel van de planning van de bruiloft uit te besteden, maar heeft het nog wel het imago dat dit alleen is weggelegd voor de grote bruiloften en voor de bruiloften waar een groot budget voor is weggelegd. Toch kan het ook anders! Natuurlijk is het een financiële investering, maar daarnaast worden de taken waar eigenlijk niemand op zit te wachten uit handen genomen.

1. No stress!

Een weddingplanner is best een uitgave en in eerste instantie lijkt het organiseren van een bruiloft misschien niet zoveel werk. Geloof mij en alle getrouwde bruiden: je kan je er erg op verkijken!

Hebben jullie allebei een drukke baan, dan slokt het plannen van een bruiloft enorm veel van jullie vrije tijd op. Je wil bezig zijn met the fun part! en je wil eigenlijk het liefst alle stress vermijden. Het werk en de zorgen die je uit handen worden genomen door een weddingplanner in te huren, zijn het geld écht waard! Hebben jullie er minder budget voor beschikbaar? Kijk dan of je alleen een ceremoniemeester kunt inhuren die jullie op de dag zelf alle zorgen uit handen neemt. Of kijk of je een weddingplanner voor specifieke delen van je bruiloft in kan zetten, zodat je zeker bent dat jouw bruiloft uniek wordt!

2. Een weddingplanner vergeet niks!

De meeste bruiden waarvan ik berichten lees spreken het meest over de stress die ze ervaren of alles wel geregeld was voor de trouwdag. Hoe verloopt de dag precies? Heb ik voldoende tijd om van plek A naar B te gaan? Hebben we echt alles op de locatie geregeld? Hoe zit het met vervoer van de gasten? En ga zo maar door. Dan is het toch hartstikke handig als je iemand aan je zijde hebt die ervaring heeft en je met een gerust hart kan vertellen dat écht alles is geregeld voor de dag van jullie leven?!

3. De leukste leveranciers voor je bruiloft

Met de vele mogelijkheden van tegenwoordig kost het veel tijd om de juiste, professionele leveranciers te vinden. Door de kennis en het netwerk die een weddingplanner heeft opgebouwd kan zij een selectie maken, passend bij de sfeer en het budget van jullie bruiloft. Neem het selecteren van trouwlocaties. Een weddingplanner checkt of de locatie geschikt is voor de bruiloft die jullie voor ogen hebben, vraagt de beschikbaarheid op en controleert de papieren. Hier kunnen jullie dus al flink wat tijd mee besparen.

De leveranciers die een weddingplanner voordraagt hebben een professionele werkwijze, waardoor je meer garantie hebt op een fijne samenwerking en goede communicatie. Ook hebben die leveranciers vaker met elkaar samengewerkt, waardoor jullie mooiste dag nog vloeiender verloopt. Loopt er even iets niet helemaal lekker tussen jullie en een leverancier of komt er iemand zijn afspraken niet na? Dan kan een weddingplanner dit voor jullie oplossen.

4. Een weddingplanner regelt de 'saaie' dingen

Vind je het lastig om je beste vriendin die je als ceremoniemeester hebt gevraagd met saaie, praktische taken te belasten en heb je zelf ook geen zin om je gasten na te bellen of ze alsjeblieft kunnen laten weten of ze aanwezig zijn? De meeste getrouwde bruiden geven aan dat ze het handig hadden gevonden als ze dit soort taken aan een 'buitenstaander' konden overlaten. Deze minder leuke taken, of het hele ceremoniemeesterschap, kun je prima overdragen aan een weddingplanner. Van het regelen van de champagne voor bij de taart tot paraplu's bij de hand hebben wanneer het regent en van vervoer van en naar de locatie, tot het plan B voor als de bruiloft niet buiten gehouden kan worden. Een weddingplanner neemt alles uit handen!

5. Een bruiloft die echt bij jullie past

De meeste bruidsparen hebben al een duidelijk beeld in je hoofd van hoe je bruiloft eruit moet komen te zien, maar er zijn er ook genoeg die juist totaal geen idee hebben. Een weddingplanner denkt niet alleen na over de praktische kant van de bruiloft, maar samen denken we na over de gehele sfeer en styling van de bruiloft. Veel bruiden denken aan het perfecte plaatje, maar hoe tof is het om juist een bruiloft te hebben die past bij jullie als stel? Zie jij het echt niet zitten om heel de dag op hakken te lopen en zijn jullie trouwe festivalgangers? Dan is een bruiloft op blote voeten op het strand of een festivalbruiloft in het bos iets wat beter bij jullie past dan een Cinderella wedding. Blijf dicht bij jezelf, juist dat maakt een bruiloft origineel, uniek en relaxed!

6. Je beste vriendin tijdens de aanloop naar de bruiloft

Een weddingplanner is tijdens de voorbereidingen je beste vriendin, we zijn er voor je wanneer je maar niet uitgepraat kan raken over je aankomende wedding. Waar je beste vrienden of partner soms ook graag over iets anders praat dan versieringen en kleurenthema's, krijgen wij weddingplanners er net als jij nooit genoeg van om te kletsen over je bruiloft! En wil je eens flink klagen, ook dan zijn we er voor je!

7. Geen zorgen op je trouwdag of erna

Ook op je trouwdag leidt een weddingplanner alles in goede banen. Ligt ome Henk in de bosjes, omdat hij net iets te veel biertjes heeft gedronken of heb je niet gedacht aan de paracetamol en toch hoofdpijn, wij zijn de redder in nood! Niet alleen tijdens de trouwplanning of op de trouwdag staat een weddingplanner voor jullie klaar, maar ook daarna. Het ervoor zorgen dat de cadeaus netjes worden afgeleverd en dat de envelopjes veilig bij jullie thuis of in de bruidssuite komen. En moet de decoratie zelf opgeruimd worden en moeten de gehuurde spullen weer worden teruggestuurd? Ook dat neemt een weddingplanner uit handen, zodat jullie kunnen blijven genieten en rustig de witte brood weken in kunnen gaan.

Weddingplanner voor je bruiloft is een musthave!

Zoals al eerder gezegd is het regelen van de perfecte bruiloft een behoorlijke klus! Natuurlijk kom je met behulp van een goede bruiloft checklijst al een heel eind, maar hoe fijn is het om een ervaren iemand aan je zijde te hebben? Niet alleen hebben wij weddingplanners gestudeerd voor hun beroep en hebben we perfecte kennis van de huwelijksbranche, maar denk ook eens aan hoe stress loos en tof het plannen van je bruiloft ineens voor je wordt.

Waarom schakelen bruidsparen een weddingplanner in?

Elke bruid kan een weddingplanner inschakelen. De volgende situaties zijn de meest voorkomende redenen waarom bruidsparen een weddingplanner in schakelen:

 • Wanneer je ver buiten je woonplaats trouwt. Bijvoorbeeld in een andere provincie of in het buitenland.
 • Wanneer je een neutrale mening nodig hebt.
 • Wanneer je binnen je budget wilt blijven. Een weddingplanner kan het budget bewaken en in jullie budget de beste opties aanbieden.
 • Wanneer je geen tijd hebt om de bruiloft te regelen en niet wil dat het een ondergeschoven kindje wordt!
 • Wanneer je de mogelijkheden op het gebied van trouwen wilt leren kennen. Meestal is het een totaal onbekend gebied en een weddingplanner kan met creatieve invalshoeken komen.
 • Wanneer bruidsparen een ceremoniemeester nodig hebben. Elke bruiloft heeft er één nodig om het verloop van de dag te regelen. Weddingplanners kun je hiervoor inhuren als je een vriendin of familielid niet deze zware taak wilt opleggen en je iedereen wil laten genieten op jullie mooiste trouwdag.

Is een weddingplanner inhuren iets voor mij?

Overweeg je om een weddingplanner in te huren? In de volgende gevallen is dat zeker een goed idee:

 • Jij en je partner hebben allebei een baan en/of een druk sociaal leven. Het scheelt ontzettend veel tijd als de weddingplanner een aantal taken uit handen neemt!
 • Je hebt weinig ervaring met het plannen van events. Een bruiloft is een hele happening dus het is handig als er iemand helpt die ervaring heeft.
 • Je bent snel gestrest. Een weddingplanner houdt het overzicht zodat jij de stress los kunt laten!
 • Je trouwt buiten jouw woonplaats of in het buitenland. Wie anders dan een weddingplanner helpt jou om daar de tofste leveranciers te vinden?
 • Je zit bomvol ideeën over je droombruiloft, maar je bent niet zo creatief. Een weddingplanner helpt met de styling en heeft originele ideeën om jullie bruiloft de finishing touch te geven.

Herken jij jezelf hier totaal niet in? Dan kun je prima zelf je bruiloft plannen! Om je een handje te helpen kan je een gratis checklijst downloaden op mijn site www.mirage-weddingplanner.nl . Hier zie je precies wanneer je wat moet regelen!

Kosten van een weddingplanner

De kosten zijn afhankelijk van het bedrag dat jullie willen uitgeven aan de bruiloft en de weddingplanner. Daarbij speelt natuurlijk ook mee voor welke aspecten van de bruiloft je de weddingplanner inschakelt.

Wanneer jullie de hele dag laten plannen, dan kun je over het algemeen rekenen dat een weddingplanner 10 tot 15 procent van jullie totale budget zal kosten. Er zijn ook weddingplanners die werken op basis van een uurtarief. Meestal werken weddingplanners op basis van een pakketprijs. Aangezien iedere bruiloft uniek is, kan vaak ieder pakket aangepast worden op de wensen van het bruidspaar.

Moet ik een

weddingplanner inhuren?

Je moet nooit iets, maar overweeg of je het wil!

Overweeg de voordelen ervan en overweeg of het binnen jullie budget past en overweeg dat het budget van de weddingplanner zich terug kan verdienen in de prijzen van de juiste leveranciers. Een weddingplanner inhuren is echt niet alleen voor de rich and famous! Het plannen van een bruiloft is een gigantische klus en het kost ontzettend veel tijd. Dus het is superfijn als er iemand met je meedenkt en een handje kan helpen. Wel zo handig als jij en je aanstaande altijd superbusy zijn!

Redenen voor het inhuren van een weddingplanner tijdens het Coronavirus!

Als jullie bruiloft niet door kan gaan vanwege de maatregelen die zijn genomen ter bestrijding van het Coronavirus dan heb je drie opties:

 1. Wettelijk gedeelte door laten gaan met het maximaal toegestane aantal gasten (met een afstand van 1,5 meter) en de rest van de bruiloft verplaatsen naar een andere datum.
 2. Complete bruiloft verplaatsen naar een andere datum.
 3. De bruiloft inkrimpen tot de maximale toegestane aantal personen en de gehele dag 1,5 meter afstand bewaren.

Zoals jullie zelf ook hebben gemerkt en het bijna onze nieuwe levensstijl is geworden, veranderen deze regels continu. Hoe heerlijk is het wanneer jouw weddingplanner dit allemaal in gaten houdt voor jullie?

Noodgedwongen je bruiloft verplaatsen en zie je door de bomen het bos niet meer? Dat begrijp ik. Het is ook niet niks om de dag waar je zo naartoe hebt geleefd nu ineens te moeten verplaatsen. Ik kan me voorstellen dat je hier wel hulp bij kunt gebruiken. Ik geef je 7 redenen waarom het inhuren van een weddingplanner tijdens het Coronavirus een goed idee is, zodat jij weer onbezorgd kunt genieten van de aanloop naar de bruiloft!

1. Uitwerken van een back-up plan

Alle leveranciers mailen, bellen en appen met het doel alles te verzetten naar een later moment. Soms komt het voor dat je met zoveel verschillende leveranciers te maken hebt, dat het best een puzzel kan zijn om tot een nieuwe datum te komen.

2. Contracten en afspraken doorlezen

Niet iedereen is geïnteresseerd in - of op de hoogte van - relevante wetgeving, bruiloftsverzekering (deze dient het bruidspaar zelf af te sluiten), officiële documenten en andere praktische zaken. En zeker ten tijde van het Coronavirus is het lastiger om uit te zoeken waar je recht op hebt, wat je wel of niet moet betalen en allerlei andere kleine lettertjes die je vaak niet eens leest. Heel handig dus als er een weddingplanner is die ook al die dingen voor jullie kan oppakken zodat jullie het niet allemaal zelf hoeven te doen!

3. No stress!

Als je wilt blijven genieten van de aanloop naar de bruiloft, dan is het een goed idee om de trouwplanning uit handen te geven. Soms vergeet je namelijk hoeveel er nog gedaan moet worden, denk aan: contact met leveranciers, last minute verzoekjes van gasten en nog veel meer! Nu je je bruiloft gaat verplaatsen zullen er misschien allerlei vragen komen van gasten. Een weddingplanner is er juist om ook dat soort kleine dingen te doen, zodat jullie helemaal zen zijn voor de trouwdag. De aanloop naar jullie bruiloft, ook al valt deze op een nieuwe datum, hoort namelijk nog steeds leuk en liefdevol te zijn!

4. Zelf de leuke dingen oppakken bij het herplannen van jullie bruiloft

Omdat wij weddingplanners alle praktische zaken uit handen kan nemen, kan jij je richten op de fun part. Misschien had je nog allerlei leuke ideeën voor de aankleding van de bruiloft, maar kwam je tijd tekort. Perfect timing om die dingen nu dus wel op te pakken.

5. Alternatieve leveranciers

Het kan natuurlijk voorkomen dat er een leverancier niet beschikbaar is op jullie nieuw gekozen datum. Wij weddingplanners hebben een ontzettend groot netwerk met korte lijntjes en kunnen voor jullie makkelijk een vervangende leverancier met vergelijkbare prijs en kwaliteit voor jullie vinden.

6. Ervaring!

Bij zoiets onverwachts als deze pandemie is het fijn om zaken over te laten aan iemand met ervaring. Een weddingplanner kent alle ins & outs van een bruiloft en hoeft het wiel niet steeds opnieuw uit te vinden.

7. Je nieuwe beste vriendin.

De enige die echt kan begrijpen wat jij nu doormaakt! Mensen die zelf niet bezig zijn met het plannen van hun bruiloft, of het verplaatsen ervan, snappen gewoon niet hoe ellendig of verdrietig je kan voelen hierover. Of ze hebben een bepaalde mening of vinden de nieuwe trouwdatum niet leuk. Jouw weddingplanner weet als geen ander wat je nu doormaakt en kan je geruststellen op momenten dat je dat gewoon even nodig hebt. Nu dat je datum verplaatst is, blijft je nieuwe beste vriendin ook nog langer!

Meld je aan voor de nieuwsbrief