Trouwen op je eigen manier? Kies voor een zelfstandig trouwambtenaar!

wedding-5584003_640

Trouwen is hartstikke leuk en bovendien kun je het echt heel persoonlijk maken. Dan bedoel ik niet vrijwel alle onderdelen van de bruiloft die je naar smaak kunt laten aanpassen – zoals tafelaankleding, de auto, je jurk, decoraties, eten, ga zo maar even door – maar ook de trouwambtenaar op locatie ofwel de zelfstandig trouwambtenaar.

Als je de trouw locatie voor de bruiloft hebt vastgelegd, heb je ook een trouwambtenaar op locatie nodig die jullie in het echt aan elkaar gaat verbinden! Zonder trouwambtenaar is er geen huwelijksvoltrekking en dat is toch waar het allemaal om draait op jullie big day! Je kunt natuurlijk kiezen voor een BABS die de gemeente jullie toewijst, maar wat jullie trouwdag extra bijzonder maakt is een ceremonie met een zelfstandig trouwambtenaar!

 Als zelfstandig trouwambtenaar vertel ik je de ins and outs!

Het verschil tussen een BABS en een Zelfstandig Trouwambtenaar.

Als je wilt trouwen, zit je eigenlijk aan allemaal regeltjes vast. Er wordt een bepaalde ambtenaar toegewezen door de gemeente en je moet in het gemeente huis de plechtige en officiële krabbel zetten.

Tegenwoordig is er veel meer mogelijk op het gebied van de huwelijksvoltrekking! Waar een Ambtenaar van de Burgerlijke Stand (ABS) nog steeds huwelijken mag voltrekken, zal hij/zij daarnaast een hoop andere werkzaamheden voor de gemeente moeten uitvoeren. Een BABS is een Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand die wel werkt voor de gemeente, maar niets anders doet dan het voltrekken van huwelijken. Voor het sluiten van deze huwelijken is slechts een geringe vergoeding beschikbaar, waardoor zo'n BABS vaak meerdere huwelijken sluit op één dag. Hierdoor hebben ze vaak wat minder tijd voor het personaliseren van jullie ceremonie. Jammer, want de ceremonie is het belangrijkste moment van de trouwdag!

Compleet het tegenovergestelde zien we bij een zelfstandig trouwambtenaar. Wij hebben van het sluiten van huwelijken ons werk gemaakt en zijn specialist in het vertellen van jullie love story!

Een zelfstandig trouwambtenaar wordt benoemd door de gemeente, beëdigd door de rechtbank en is daarna bevoegd om, alleen, jullie huwelijk als trouwambtenaar op locatie te voltrekken. Ook als de zelfstandig trouwambtenaar niet uit de gemeente van jullie gekozen trouw locatie komt. Hoe bijzonder is dat!

Altijd en overal

Stel dat je een bijzondere plek, stad of land hebt waar jullie allebei iets mee hebben, gek op zijn of waar jullie elkaar voor het eerst hebben ontmoet. Of waar de eerste kus is gedeeld, een plek waar jullie beiden aan verbonden zijn. De zelfstandig trouwambtenaar kan jullie hier ook trouwen, ook al is dat midden op een voetbalveld of in jullie favoriete plekje in de bioscoop. Ook naar het buitenland als jullie dat willen. Stel je voor dat je wil trouwen in een lekker warm land, op het strand, onder een waterval of juist in een skigebied met mooie bergen en lekker veel sneeuw. In dat geval schakel je een zelfstandig trouwambtenaar in. Wij zorgen niet alleen voor een super persoonlijke huwelijksvoltrekking, maar kunnen ook mee naar elke locatie die jullie wensen. Heel erg handig, toch?

De zelfstandig trouwambtenaar maakt er een speciale, bijzondere en vooral memorabele gebeurtenis van.

Het wisselt per gemeente of een trouw locatie officieel is of niet. In sommige gemeentes mag je overal trouwen en heb je dus de vrijheid om te kiezen voor een BABS van de gemeente of een zelfstandig trouwambtenaar. Ditzelfde geldt ook voor als je trouwt op een locatie die door de gemeente is aangewezen tot 'Huis der Gemeente', de officiële naam van een trouw locatie.

Willen jullie elkaar het jawoord geven op een niet-officiële trouw locatie? Dan kun je aan de gemeente vragen om voor één dag jullie trouw locatie tot 'Huis der Gemeente' te benoemen. Lukt het? Dan behoort zowel het kiezen van een BABS als een zelfstandig trouwambtenaar tot de mogelijkheden. Lukt het niet of wordt het te duur? Dan kun je overwegen om op een eerder moment (gratis) voor de wet te trouwen, op de trouw locatie van your dreams het ceremonieel te houden en daar dus een zelfstandig trouwambtenaar voor in te schakelen!

Trouwambtenaar op een officiële trouw locatie

Regel je niets? Dan krijg je op een officiële trouw locatie een trouwambtenaar van de gemeente toegewezen. Die ontmoet je vaak pas kort voor je trouwdag en als je dan geen klikt voelt, tja, dan is er geen mogelijkheid meer om nog een andere keuze te maken. Ben jij een control freak en wil je graag een persoonlijke en intieme ceremonie? Ga dan eens kijken naar een zelfstandig trouwambtenaar!

Je kunt lang van te voren kennis maken en wanneer je de klik voelt de keuze meteen vastleggen. Voor het huwelijk, hebben we meerdere contactmomenten en komen wij als zelfstandig trouwambtenaar altijd langs voor een uitgebreid gesprek. Allerlei vragen over het leven, de relatie, maar ook over de mensen om jullie heen passeren de revue. Er wordt maatwerk geleverd en bovendien kunnen jullie de ceremonie ontspannen beleven, omdat er vertrouwen is gekweekt.

Let op; sommige gemeenten rekenen, naast de leges voor de trouw locatie en administratiekosten, extra geld als je je eigen trouwambtenaar meeneemt. Je zou verwachten dat ze korting geven, omdat ze hun eigen BABS niet hoeven te betalen, maar niets is minder waar, they want money!

Omdat je de gemeentelijke leges sowieso betaalt is het inhuren van een zelfstandig trouwambtenaar duurder, waarom zou je het dan doen?

Eigenlijk kun je het verschil tussen je laten trouwen door een zelfstandig trouwambtenaar, een BABS of een ABS vergelijken met uiteten gaan. De garantie dat je bij de een lekkerder zult eten dan bij de ander, heb je niet. Vaak ga je af op goede verhalen van andere en recensies op het internet.

Zo werkt het ook met het kiezen van een zelfstandig trouwambtenaar. Het is een kwestie van smaak!

De voordelen wanneer je kiest voor een zelfstandig trouwambtenaar;

Je hebt meer keuze; De meeste zelfstandig ambtenaren werken met een eerste vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek om te ontdekken of er een klik is tussen het bruidspaar en de trouwambtenaar. Zo is het makkelijker om een trouwambtenaar te vinden die een perfecte match is met jullie persoonlijkheden en de sfeer die je op de bruiloft wil hebben.

Je praat over maatwerk; De zelfstandige trouwambtenaar maakt iedere ceremonie mogelijk (gedeeltelijk in het Engels, kindvriendelijk, in het buitenland, een bijzondere locatie, betrekken van andere dierbare familie/vrienden) en heeft veel flexibiliteit – binnen de grenzen van de wet – om de trouwceremonie van jullie bruiloft naar jullie wensen vorm te geven. We zijn creatief, innovatief en bedreven in het waarmaken van jullie verwachtingen en wensen.

Het is persoonlijker; Een gemeentelijke trouwambtenaar van de burgerlijke stand kan meestal minder persoonlijke aandacht besteden aan een bruidspaar, meestal blijft het bij een gesprek van een uur. Een zelfstandige trouwambtenaar heeft vaak meerdere gesprekken met het bruidspaar – en eventueel jullie getuigen, ouders of vrienden als je dat zou willen – zodat de toespraak jullie letterlijk op het lijf geschreven is en wellicht ook voor jullie verrassingen bevat!

Daarnaast biedt het jullie;

Zekerheid; Een zelfstandig trouwambtenaar kies je namelijk vrijwel aan het begin van regelen van jullie huwelijk (12 maanden, of langer, van te voren).

Tijd; wanneer je kiest voor een ceremonieel huwelijk kunnen wij, zelfstandig trouwambtenaren, flexibel omgaan met de tijd. Taxi net niet op tijd? Nog een momentje voor jezelf nodig, om ontspannen te kunnen genieten? Dan begint de ceremonie gewoon wat later. Ook kiezen jullie zelf hoe lang de ceremonie duurt, terwijl als het een wettelijk huwelijk betreft de gehele ceremonie niet langer dan 30 minuten mag duren.

Hoe kies je een zelfstandig trouwambtenaar?

Een trouwambtenaar kies je natuurlijk niet zomaar op de gok.

Ook al is het niet het eerste wat je gaat regelen als je gaat trouwen. Toch is het wel iets waar jij en je lover, ruim van te voren, goed over na moeten denken, want een zelfstandig trouwambtenaar verzorgt een belangrijk deel van je bruiloft: de toespraak bij de ceremonie.

Jullie willen natuurlijk geen sleepy gasten! Wij, als zelfstandig trouwambtenaar, willen dat de ceremonie een persoonlijk verhaal wordt en dan is het handig als wij jullie als stel goed leren kennen.

Maar dan is er zoveel keuze, dat je vaak door de bomen het bos niet meer ziet.

Ga voor kwaliteit! En ook al is kwaliteit een relatief begrip, is het raadzaam om bij de keuze van een zelfstandig trouwambtenaar onderzoek te doen of deze past bij jullie norm.

affiliatelinkMijn voorstel bestel een lekker ontbijtje, ga er lekker voor zitten met z'n twee. Start je online speurtocht, bel op, ga in gesprek, bedenk wat je in de speech wilt verwerken en meest belangrijk… kies voor de klik tussen jullie en de zelfstandig trouwambtenaar. Alleen dan wordt jullie ceremonie persoonlijk, bijzonder en exclusief!

Ben je nieuwsgierig naar meer informatie of een klik met mij als zelfstandig trouwambtenaar, neem contact op.

Meld je aan voor de nieuwsbrief