Valentijnsdag internationaal

De oorsprong van Valentijnsdag komt van Paus Gelasius. Die riep in het jaar 496, 14 februari uit tot de dag van de Heilige Valentijn. Hiermee kwam het Lupercalia-feest (vruchtbaarheidsfeest) dat op 15 februari gevierd werd te vervallen.

Ook al zijn ze in Amerika begonnen met het vieren van Valentijnsdag uit commercieel oogpunt en werd hier de start gemaakt met het anoniem versturen van kaarten, viert men nu over de hele wereld Valentijnsdag. Wel heeft ieder land zo zijn eigen gebruiken;

In Denemarken geven de mannen de dames een ‘geakkebrev’, een gedicht ondertekend met puntjes voor de letters van  de naam. Wanneer de vrouw geraden heeft van wie de kaart afkomstig is ontvangt zij met Pasen een chocolade ei.

In Iran wordt ‘Sepandarmazgan’ gevierd. Op deze dag is er niet alleen liefdevolle aandacht voor vrouw, maar ook voor de moeder. In de Perzische cultuur is dit ook de dag waarop de aarde gevierd wordt.

In Japan werd Valentijnsdag voor het eerst onder de mensen gebracht in 1936 door middel van een reclame. In 1953 werd door hetzelfde bedrijf gestart met het promoten van het geven van chocolade hartjes. Inmiddels is Valentijnsdag een populaire dag. De traditie is dat de vrouwen de mannen chocoladehartjes geven. Een maand later op 14 maart is het aan de mannen om iets terug te geven aan de vrouwen, deze dag wordt ‘White day’ genoemd.

In Zuid-Korea lijkt de traditie het meest op die van Japan. Het wordt hier ook op 14 februari en 14 maart gevierd. Alleen de vrouwen die niets terug hebben gekregen gaan op 14 april zwarte noodles eten in een Koreaans restaurant en rouwen om hun single leven. Deze dag wordt ‘Black day genoemd’.

In China geeft de man bloemen, chocolade of beide aan zijn geliefde. In China wordt Valentijnsdag Qixi Festival genoemd en wordt op de zevende dag van de zevende maand gevierd. De reden dat er in China Valentijnsdag niet op 14 februari wordt gevierd is omdat het te dicht bij het Chinese nieuwjaar ligt. 

In Brazilië wordt Valentijnsdag ook niet op 14 februari gevierd, aangezien zij in die periode carnaval vieren. Bij hen wordt het op 12 juni gevierd. Stellen geven elkaar een cadeau en vrijgezelle vrouwen voeren rituelen uit om een goede man te vinden. 

In Finland en Estland wordt het ‘Vriendendag’ genoemd. Op deze dag mag je iedereen die je lief hebt, dit laten weten.

In Canada worden er speciale dansfeesten gehouden die in het teken van de liefde staan.

En dan hebben we het nog niet eens over ons eigen land gehad, waar het sinds de jaren 90 een groot commercieel succes is geworden. Wij kopen cadeautjes voor onze geliefde, maken romantische uitstapjes of kopen bloemen of chocolade.

Hoe je het dan ook viert of wat je ook koopt, het is de dag van de liefde! 

                                              

 

 

 

 

Love and Marriage beurs - Ahoy Rotterdam

 

23 januari naar de Love and Marriage Beurs geweest in Ahoy, om mij te verdiepen in de nieuwste trends. De dag was geweldig! De nieuwe contacten die ik heb opgedaan, ga ik in de nabije toekomst een bezoekje brengen, om eens te zien wat zij jullie kunnen bieden. Ze hebben veel laten zien zoals het creëren van verschillende sferen, hoe bepaalde ruimtes gestyled kunnen worden en natuurlijk heb ik de nieuwste bruidsmode mogen bewonderen.

Ben je benieuwd naar tips en adviezen voor je eigen bruiloft, neem vrijblijvend contact met me op!