Checklijst voor de bruiloft.

couple-260899_640

De trouwdag is één van de meest romantische momenten van je leven. Maar er moeten veel zaken geregeld worden voor je elkaar het jawoord kan geven. Zoals zo vaak geldt ook hier: een goede voorbereiding is het halve werk!

Yes… jullie gaan trouwen!

De bruiloft waar je misschien al jaren over droomt kan nu werkelijkheid worden. Dus heb je een checklijst voor je bruiloft nodig. Want, naast dat je vast al een droomjurk in gedachte heb en welke sfeer, kleur en geur je op de trouwdag wil verwezenlijken…

Wat moet je regelen en waar moet je allemaal aan denken? En vooral… wanneer?

Het regelen van een bruiloft duurt ongeveer negen tot twaalf maanden.

Dit hangt er weer vanaf wat voor feest jullie willen. Of je nu gaat voor een festival bruiloft of voor een klassieke bruiloft. Het is en blijft best een berg werk.

Om ervoor te zorgen dat jullie een perfecte dag beleven, is het dan ook een aanrader om ruim op tijd te beginnen met het organiseren van jullie trouwdag.

Wanneer je gebruik maakt van een checklijst voor je bruiloft weet je wanneer je wat moet regelen en vergeet je niets.

Zo houd je plezier in de voorbereidingen van deze droomdag. Wanneer je het goed voorbereid kun je op de dag zelf des te meer loslaten en genieten!

Een kleine preview

12 maanden van te voren…

De Trouwdatum

Hier begint het mee! Nu ja… dat is als het aanzoek al heeft plaatsgevonden 😉.

Bedenk je trouwdatum. Je kunt kiezen voor een bijzondere datum maar ook voor trouwen op een bepaalde dag. Trouwen op zondag is iets wat velen niet weten, maar wat zeker ook een optie is. Het voordeel is; niemand hoeft vrij te nemen en ook de kinderen in het gezelschap van de hele dag kunnen genieten. Vaak is het verstandig om ruim een jaar van tevoren de datum te prikken en de trouw locatie op deze datum vast te leggen.

Is jullie gekozen datum al bezet, dan moet je bedenken wat je belangrijker vindt; de locatie of de datum.

 

In deze zelfde periode maak je ook het budget op. Wat wil je aan de bruiloft besteden in totaal en geef alvast prioriteit aan hetgeen wat echt niet mag ontbreken op jullie mooiste trouwdag.

Maar ook…

Kies of je gebruik wil maken van een weddingplanner.

Wanneer je nu een weddingplanner inschakel kan je optimaal gebruik maken van de diensten. De weddingplanner zal jullie in iedere stap begeleiden. Zo weet je zeker dat er aan niets ontbreekt op de trouwdag en kunnen jullie intussen gewoon genieten, zonder je er druk over te maken.

Volgende punt is om na te denken waar je de huwelijksvoltrekking wil laten plaatsvinden. Gaat jullie voorkeur uit naar een stadhuis of op locatie.

Door wie wil je dat de trouwceremonie wordt geleid?

Is dit door de priester van de kerk, een ambtenaar van de burgerlijke stand op het stadhuis of kies je liever voor een meer persoonlijke ceremonie en ga je voor een zelfstandig trouwambtenaar op een eigen gekozen locatie? Alles is mogelijk!

De trouw locatie is aan de beurt!

Wanneer je de datum hebt bepaald kun je op zoek gaan naar een trouw locatie. Vooraf moet je dan wel bedenken wat voor soort bruiloft jullie willen. Wil je een informele sfeer, bijvoorbeeld een festival bruiloft of ga je voor een formelere setting, bijvoorbeeld een kasteel? Van welke trouwtrends of kleur word je enthousiast en hoeveel gasten wil je ongeveer uitnodigen?

Slechts een paar punten uit de volledige checklijst om over na te denken.

Ben je gebaat met deze informatie? Kan je de checklijst als leidraad gebruiken?

Schrijf je hier in voor de volledige checklijst met tijdlijn.

Ben je, ondanks de checklijst, het overzicht kwijt? Vinden jullie het toch teveel organisatie om zelf te doen? Weerspiegelt de trouwdag niet wat jullie zo bijzonder maakt of ontbreekt jullie mooiste trouwdag nog van de ‘WOW’ factor?

Dan sta ik uiteraard voor jullie klaar als weddingplanner, voor een adviesgesprek, als professioneel ceremoniemeester, om iedereen te ontzorgen op jullie trouwdag of als zelfstandig trouwambtenaar, voor een mooie, hartverwarmende, persoonlijke trouwceremonie!

Meld je aan voor de nieuwsbrief